Coaching 


Vitaliteitscoaching 


Verlangen, vertrouwen en handelen leiden tot succes 


Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als jij je algemene vitaliteit wilt vergroten zal je daarom naar jezelf als geheel moeten kijken. Waar zitten de energielekken en welke stappen kun je maken om je evenwicht duurzaam te herstellen en te verstevigen? Coaching is gericht op groei en ontwikkeling. Het geeft inzichten: je leert prioriteiten stellen en keuzes maken. Op deze manier vind je zelf antwoorden op de vragen die je hebt. Je gaat op een vernieuwende manier denken waardoor je sneller mogelijkheden ziet. Dit zorgt voor meer vertrouwen, resultaten en levensgeluk. 

Beschermingsmechanismes voelen vaak zo eigen aan dat we denken dat ze bij ons karakter horen. Laat ze je niet weerhouden van hetgeen je werkelijk wilt en ga lichtzinniger leven. Weet je nog waar je van droomde toen je een kind was? Wat heb je nodig om die levensenergie terug te vinden zodat je weer vol in het leven staat en je weerbaar voelt? Als je veerkrachtig genoeg bent om uitdagende omstandigheden in het leven het hoofd te bieden dan geeft dit vertrouwen. Je durft op de rem te trappen als je beseft dat je verstrikt raakt in een web van verplichtingen en jezelf terugvindt als een rond rennende hamster in een steeds sneller draaiend wiel. Door te reflecteren en bij te sturen krijg je de regie weer over je eigen leven en dat voelt fijn. Jij zit aan het stuur.

Natuurlijk weet je wel dat voldoende bewegen belangrijk is, net als gezond eten en lekker ontspannen, maar het ook doen is vaak wat anders..... Wat wil jij veranderen in je leven zodat je je (weer) vitaal voelt; fysiek maar ook mentaal. Samen gaan we aan de slag totdat je weer lekker in je vel zit en ’s morgens opstaat met de gedachte: “Wat voor leuks zal vandaag brengen?”


 
Buitencoaching 


'
Elke wandeling in de natuur levert meer op dan we zoeken '(John Muir)

Vanuit mijn achtertuin lopen we zo de landerijen in om ruimte te maken in je hoofd. In de natuur komen gedachten en gevoelens in beweging: de zenuwcellen ontspannen, hersenen kunnen even ontkoppelen, relaxen en opladen. Alle vormen van beweging hebben een positieve invloed op het zenuwstelsel. Maar naast sporten is wandelen ook goed om je gedachten te ordenen, het geeft energie en vermindert stress. 

Soms is het makkelijker om naast iemand te lopen als je iets vertelt; geen oogcontact maar gewoon wandelen en praten. Je kunt je dan misschien beter concentreren, vrijer spreken en helderder denken waardoor je makkelijker beslissingen kunt nemen. Ik nodig je uit te onderzoeken wat je behoeftes zijn. Ik luister goed naar je: wat heb je nodig, welke bijdrage kun je zelf leveren en hoe kan ik je uitdagen om daarmee aan de slag te gaan? Flexibel worden maar wel met twee benen op de grond zodat je mee buigt bij tegenslagen en niet breekt of omvalt: veerkrachtig, net als bamboe. 

Na de analyse maken we een plan en stellen daarbij je doelen vast. Een duidelijke opzet: concreet, maar met kleine stapjes en zeker ook met ruimte om te fantaseren, bij te stellen, af te wijken. Niets is gek en iedereen is uniek in zijn talenten en belevingen. Ontdek wat je eigenlijk niet durft. Het gaat er niet om of je binnen of buiten de lijntjes kleurt, het gaat erom dat je je eigen lijntjes tekent. Wat wil jij?

Advies

Wat je ziet is wat je krijgt

De sleutel van elk veranderingsproces is bewustwording. Maar soms zie je nog niet zo goed waar de schoen wringt en wat je anders zou willen. Je voelt alleen in je hoofd en in je lijf dat de manier waarop je het nu doet niet werkt. Wat je nodig hebt is een duidelijk inzicht waar je tegenaan loopt en advies hoe je zaken anders aan kunt pakken. Ik kan met je onderzoeken waar de verbeterpunten liggen en wat jouw doelen zijn waar je aan wilt werken. Je leren hoe je jezelf net dat duwtje kunt geven wat maakt dat je wél aan de slag gaat en het volhoudt. Soms kan het op een andere manier kijken naar zaken al veel veranderen in je beleving. Dit beïnvloedt je kijk op de wereld; maar ook hoe de wereld jou ziet. Je buitenkant weerspiegelt immers je binnenkant.